Aluminium, ons voorkeursmateriaal

Wij passen al geruime tijd aluminium profielen met thermische onderbreking toe. Deze techniek werd de laatste jaren nog sterk verbeterd om aan de alsmaar hogere eisen inzake het isolerende vermogen van gebouwen tegemoet te komen. Hierdoor is aluminium nog aantrekkelijker geworden als materiaal voor ramen en gordijngevels.

Samengevat, enkele voordelen van aluminium:

  • De thermische isolatiewaarde is heel hoog.
  • De keuze van profielafwerking is nagenoeg onbeperkt en kan verschillend zijn voor de binnen- en buitenzijde (tweekleurige uitvoering). De afwerking is uiterst gemakkelijk te onderhouden.
  • Ondanks hun lage gewicht zijn de slanke aluminiumconstructies zeer sterk en maken zij het mogelijk om grote glasoppervlakken met kleine dwarsdoorsnedeprofielen te realiseren.
  • Voor speciale constructies kunnen oplossingen op maat gemaakt worden.

Onze profielleveranciers behoren tot de meest gerenommeerde in Europa. De beglazing voor onze ramen en gevels wordt geleverd door de grootste glasproducenten die actief zijn op de Europese markt.

ALUMINIUM IS DUURZAAM

Aluminium producten zijn zeer resistent en dus duurzaam.

Gebruikt aluminium kan gemakkelijk worden gesmolten en is voor 99,9% herbruikbaar.

De kwaliteit van gerecycleerd secundair aluminium is gelijkwaardig aan die van primair aluminium.

ALUMINIUM IS ONGEVOELIG VOOR TEMPERATUURSCHOMMELINGEN

Bij temperaturen tussen -80°C et +150°C, veranderen de eigenschappen van het materiaal niet.

Bij extreme kou neemt de sterktegraad en hardheid van aluminium zelfs toe!

ALUMINIUM IS BESTAND TEGEN CORROSIE EN BESCHERMT ZICHZELF

Bij contact met zuurstof in de lucht vormt het aluminiumoppervlak direct een ondoordringbare oxidelaag, die eventuele schade afdekt en het onderliggende metaal beschermt tegen corrosie.

Door het oppervlak te schilderen en/of elektrisch te oxideren (anodiseren) kan de mate van bescherming verder worden verbeterd.

Protectie >50%